2021. április 20., kedd

Gyógytestnevelés 04.20.

 Sziasztok!

Ma egy egyensúlygyakorlatokat hoztam nektek.Végezzétek el a videóban szereplő feladatokat. Írjátok fel a  naplóba, hogy mi volt a nehéz benne. Ha volt ilyen😀

A naplót fotózd le és küld el nekem a drive-ba a saját neveddel ellátott mappába, ahogy eddig. Minden héten kérem, hogy küldjétek el a naplót. Határidő: 04.23. péntek!

Itt a link a feltöltéshez: Gyógytestnevelés napló feltöltése

 Jó munkát!

Ági néni

 




2021.04.20. Etika

Kedves hatodikos!

Ma 12 órakor Teams-en találkozunk!

Továbbra is a mindenséget kutatjuk. 🌍👀 

Beszélünk tudományágakról és művészeti ágakról is, sőt, még Garfield is szóba kerül.


Mindenkit várok!

2021.04.20. Nyelvtan

Kedves hatodikos!

Ma 9 órakor Teams-en találkozunk!

Egy új névmással ismerkedünk meg, vázlatot írunk a füzetbe, megoldjuk a munkafüzet ide kapcsolódó feladatait (Mf. 106. old. 6., 107. old. 7. 8.).

A közös munkát ezzel a szöveggel kezdjük majd:

Volt egyszer egy asszony; volt annak egy fia, Matyinak hívták. Hanem ez a Matyi csak nem akart használható emberré válni. Nem tudott azzal az anyja semmi pénzt kerestetni; nem tudta napszámba eregetni, pedig már legényszámba ment. Inkább a kuckóban ült. - Nem dolgozom másnak! - mondta az anyjának, ha az noszogatta. Nem is csinált semmit, legfeljebb arra volt kapható, hogy őrizte a libákat. Tizenhat volt a kisliba, a két anyával meg a gúnárral együtt tizenkilenc. A libák éppen akkorra növekedtek meg, mikor Döbrögben vásár volt. Azt mondja a legény az anyjának: - Anyám, én elhajtom most ezeket a libákat a vásárra, Döbrögre.

Várlak Teams-en!

2021. április 20. Ének

 Hahó hatodikosom!

Várlak 7.55-kor a Teams-ben!

Ma minden idők egyik legcsodálatosabb zeneszerzőjével, Wolfgang Amadeus Mozarttal ismerkedhetsz meg. 


Csodagyerek volt, már négy évesen hegedült, zongorázott, öt évesen pedig már darabot is írt. Hat éves korától járta Európát édesapjával és nővérével. Nem, nem utazgatott. Koncertet adott


Már majdnem felnőtt volt, amikor a salzburgi érsekhez szerződött hangversenymesternek, de nagyon rosszul tűrte a kötöttségeket és az érsek bánásmódját, így hamar tovább állt. Bécsben szabadúszó művészként és tanárként próbált megélni. Nagyon termékeny zeneszerző volt, még a halálos ágyán is komponált. Kedvelt műfajai az opera, szimfónia, a versenymű, a szonáta, a dal.

Tudtad, hogy a klasszikus zeneszerzők közül Mozart az, akinek az életét a XX. század végén több műben is feldolgozták?

Készült róla színdarab

 

és film is Amadeus címmel,



és egy musical is.



🎧 A musical címe Mozart. Ebből hallgass meg néhány részletet ITT , ITT , ITT , és még ITT is!

Viszonthallásra!👂